Fysioterapiapalvelu Hannele Kerkelä

Hämmästyn itsekin aina uudelleen laserterapian vaikutuksista

Olen hoitanut sekä ihmisten että eläinten vaivoja ja kiputiloja laserterapian avulla yli 12 vuotta. Hämmästyn itsekin aina uudelleen laserterapian vaikutuksista. Hoidon tulokset voi havaita jo ensimmäisellä hoitokerralla. Matalatehoinen laserterapia kiihdyttää hoitoalueen aineenvaihduntaa, rentouttaa kivun aiheuttamaa jännitystä sekä nopeuttaa haavojen paranemista. Käytän laserterapiaa monenlaisten vaivojen hoitoon: lihas- ja kalvokireyksiin, lihas- ja jännevammoihin, arpien käsittelyyn,  kehon kiputiloihin, nivelrikkoon, revähdyksiin ja haavojen hoitoon.

 
Moni fysioterapia-asiakkaani on parantunut säännöllisen laserterapian avulla. Joskus yksikin hoitokerta on riittänyt estämään esimerkiksi tulehduksen leviämisen poskionteloissa tai niska-hartiakivun pahentumisen. Joillakin asiakkailla saattaa olla niin voimakkaita kipuja, että perinteisiä fysioterapian menetelmiä ei voida käyttää. Silloin lempeä laserterapia auttaa kipujen lievittämisessä, jonka jälkeen kuntoutumista voidaan jatkaa.

Laserterapia on lempeä hoitomuoto myös eläimille

Olen myös eläinfysioterapeutti. Eläimille, kuten hevosille, koirille ja kissoille perinteiset kipuhoidot ovat hankalia ja aikaa vieviä toteuttaa. Käytän laserterapiaa eläimillä lihas- ja jännevammojen, selkärangan kiputilojen, nivelrikkoon, ja nivelvaivojen hoitoon. Laserterapian suuri etu on, että sitä voidaan käyttää heti akuutteihin vammoihin vähentämään kipua ja kudosturvotusta. Se sopii hyvin myös haavojen hoitoon.

 
Laserterapia soveltuu erinomaisesti eläimille, sillä ne nauttivat hoidosta ja rauhoittuvat sen aikana. Kissat alkavat kehräämään, hevoset rentoutuvat ja koirat alkavat torkkumaan. Eläimet aistivat laserterapian miellyttävänä tuntemuksena herkän hermostonsa ansiosta. Eläimen välittömästä reaktiosta voi päätellä paljon. Laserterapian parantavan vaikutuksen voi havaita eläimen liikkumisessa ja käyttäytymisessä.


Helppokäyttöinen ja turvallinen

Olen käyttänyt Theralux-laserterapialaitetta työssäni vuodesta 2009. Olen osallistunut eläinten hoitoon tarkoitetun Theralux Touch VET -laitteen tuotekehitykseen testaajan roolissa. Theralux on helppo- ja nopeakäyttöinen ja sen akunkesto hakee vertaistaan. Hoitotilanteessa voin luottaa, että laite toimii moitteetta. Mobiilikäyttöinen, langaton Theralux-laserterapialaite kulkee helposti mukana esimerkiksi hevostalleille. Olen myös tyytyväinen saamaani asiakastukeen. Theraluxin asiantuntijat kouluttavat huolellisesti laitteen käyttöön, mikä on mielestäni tärkein turvalliseen liittyvä seikka. Kokemus tuo syvällistä ymmärrystä laserterapian mahdollisuuksista.”
 

 

—  Hannele Kerkelä, fysioterapeutti, eläinfysioterapeutti, yrittäjä