Hevoshieronta Equimint

Annan laserterapiaa lähes kaikille hoitamilleni hevosille
 
Olen hevoshieroja ja annan laserterapiaa lähes kaikille hoitamilleni hevosille hieronnan yhteydessä. Laserterapia tehostaa hieronnan vaikutusta ja nopeuttaa lihasvammojen paranemista. Esimerkiksi revähdyksen hoidossa laserterapian parantavan vaikutuksen voi havaita eläinlääkärin tekemässä ultrassa. Laserhoidon jälkeen revähtäneen lihaksen arpikudos on selkeästi vähentynyt.

Hoitamieni hevosten omistajat ovat kokeneet laserterapian hevosensa terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi. Hoitomuoto on yleistynyt, ja omistajat haluavat käyttää laserterapiaa eläinlääkärin tarjoaman hoidon lisänä.

Joskus hevosella voi olla esimerkiksi selässä niin kipeä kohta, että sitä ei voi hieroa lainkaan. Silloin annan ensimmäisellä hoitokerralla kipeään kohtaan vain laserterapiaa ja hieron jo hieman parantuneen lihaksen vasta seuraavalla hoitokerralla.

Tutustuin Theraluxiin, kun etsin hieronnan tueksi työkaluja hevosten akuuttien ja kroonisten vammojen hoitoon. Olen käyttänyt Theralux® Touch TX4 VET:iä nyt kaksi ja puoli vuotta ja ollut siihen todella tyytyväinen. Laite on toimintavarma ja huolto toimii erityisen hyvin. Vikatilanteissa olen saanut laitteen korjattuna takaisin parissa päivässä.

Tällä hetkellä minulla on koekäytössä Theralux® DT -pöytämallin laite. Käytän laserterapiaa niin paljon, että sen monipuolisemmat vaihdettavat hoitopäät helpottavat työtäni entisestään. Pyöreällä kuusianturaisella hoitopäällä on helppo hoitaa isoja lihaksia, kun taas neljällä anturalla varusteltu pienempi hoitopää sopii hyvin kinner- ja jännevammojen käsittelyyn.

 

—  Miia Hautajärvi, Hevoshieroja